Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.04.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Akademia Gastrony
Szkolenie dla młodzieży szkół gastronomicznych w Zakopanem


Młodzież z Zespołu Szkół Hotelarsko – Turystycznych w Zakopanem miała okazję zapoznać się z najnowszymi technologiami stosowanymi w kuchni oraz procesowi marynowania mięs i zastosowaniu półproduktów mrożonych w gastronomii. Szkolenie, w którym uczestniczyło około 80 osób odbyło się 6 marca 2009 roku.

Wykład i szkolenie poprowadził Rafał Dorociuk. Uczniowie dowiedzieli się jakie są tradycyjne i współczesne metody marynowania mięs, jakie nowe trendy gastronomiczne warto znać. Nie zabrakło także informacji o procesie dojrzewania i sposobach pieczenia mięs w piecach konwekcyjno-parowych, oraz o obróbce mięs i powstawaniu substancji potencjalnie niebezpiecznych dla człowieka – sposobach ich zapobiegania.

Szkolenie wsparli i prowadzili Robert Kościółek (Stalgast) i Marek Galica (Stalgast, SPKiC o/Małopolska), Iwona Rudnik (Raps - przyprawy dla gastronomii), Grzegorz Gorczowski (Sokołów o/Zakopane), Oerlemans, Iglokrak – Chłodnie Podhalańskie.

Po zakończeniu szkolenia odbył się konkurs w systemie black-box, który umożliwił uczniom wykorzystanie zdobytej wiedzy w praktyce. Dodatkowo każda z drużyn miała za zadanie zaplanować i wykonać nakrycie/dekorację stołu na dowolnie wybraną okazję. Zwycięzcami konkursu zostali: Edyta Ujejska, Piotr Majerczyk, Grzegorz Marciniszyn, Krzysztof Chyc.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000