Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
zaprasza na
Kursy szkoleniowe i Studia podyplomowe dla branży gastronomicznej
|
|
Rynek gastronomiczny w Polsce rozwija się bardzo dynamicznie, czego efektem jest jego wzrastająca konkurencyjność. Aby na nim istnieć, przetrwać i rozwijać się, nieodzowne jest coraz bardziej profesjonalne podejście do zarządzania działalnością gastronomiczną.
Kadra kierownicza zakładów gastronomicznych, mimo ogromnych umiejętności praktycznych i zaangażowania, nie jest w stanie na bieżąco uzupełniać swojej wiedzy na temat marketingu, zarządzania, kontrolingu, organizacji zaopatrzenia i towaroznawstwa, technologii gastronomicznej i obsługi klienta, a także wielu innych zagadnień, co może wpływać negatywnie na poziom usługi i zyskowność zakładu.
Z tego względu SGGW, we współpracy z praktykami gastronomii oraz własną kadrą naukową, podjęła inicjatywę organizacji
Kursów Szkoleniowych:
- Profesjonalne zarządzanie w gastronomii
- Obsługa klienta w gastronomii
Studiów Podyplomowych:
- Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii
Kurs szkoleniowy:
Profesjonalne zarządzanie w gastronomii to propozycja edukacyjna przeznaczona dla wszystkich, którzy rozpoczynają swoją przygodę z gastronomią oraz praktyków, pragnących zwiększyć efektywność i zyskowność swojej działalności.
Zajęcia z profesjonalistami, a także wymiana doświadczeń z innymi słuchaczami kursu są doskonałą okazją do weryfikacji własnych spostrzeżeń i opinii oraz uzyskania wskazówek prowadzących do podniesienia skuteczności i efektywności zarządzania i w efekcie zwiększenia rentowności prowadzonej działalności.
Oferujemy 80 godz. zajęć dydaktycznych z przedmiotów:
- marketing w gastronomii,
- zarządzanie operacyjne,
- zarządzanie jakością,
- wyposażenie i projektowanie zakładów gastronomicznych,
- urzędowa kontrola żywności,
- programy komputerowe w zarządzaniu placówką gastronomiczną.
Najbliższy Kurs rozpoczyna się w marcu 2010 roku i trwa do lipca 2010 roku (rekrutacja już się rozpoczęła i będzie trwała do 5 marca 2010 roku).
Zjazdy (sobotnio - niedzielne) odbywają się co miesiąc. Zajęcia realizowane są w nowoczesnych salach budynku Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159 C.
Cena kursu 1 950 zł (płatne w 2 ratach).
Kurs szkoleniowy:
Obsługa klienta w gastronomii to propozycja skierowana zarówno do pracowników lokali gastronomicznych bezpośrednio zajmujących się obsługą gości, jak i managerów nadzorujących ich pracę, a także wszystkich osób, które chcą zdobyć lub poszerzyć swą wiedzę na ten kluczowy dla funkcjonowania placówek gastronomicznych.
Program kursu został tak opracowany, aby z jednej strony dostarczyć jego uczestnikom informacji teoretycznych na temat uregulowań prawnych w zakresie obsługi konsumenta, zasad komunikacji interpersonalnej, zmian w zachowaniach konsumentów i ich konsekwencji rynkowych, zaś z drugiej strony zapoznać słuchaczy z praktycznymi aspektami obsługi gości, takimi jak zasady obsługi kelnerskiej i organizacji przyjęć, sposoby postępowania w sytuacjach konfliktowych, a także nawiązywanie, kształtowanie i utrzymywania relacji z klientami, ze szczególnym uwzględnieniem klientów biznesowych.
Oferujemy 50 godzin zajęć dydaktycznych z przedmiotów:
- podstawy prawne obsługi konsumenta,
- nowe trendy w zachowaniach konsumentów,
- zasady obsługi kelnerskiej i organizacji przyjęć,
- budowanie relacji z klientem w gastronomii,
- podstawy komunikacji interpersonalnej.
Najbliższy Kurs rozpoczyna się w maju 2010 roku i trwa do lipca 2010 roku (rekrutacja od 1 marca do 30 kwietnia 2010 roku).
Zjazdy (sobotnio - niedzielne) odbywają się co 2 tygodnie. Zajęcia realizowane są w nowoczesnych salach budynku Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159 C.
Cena kursu 1 450 zł (płatne w 2 ratach).
Oferta dydaktyczna Studiów podyplomowych:
Nowoczesna Organizacja i Zarządzanie w Gastronomii skierowana jest do osób z wyższym wykształceniem, które bądź już pracują w sektorze gastronomicznym, bądź zamierzają podjąć tego typu działalność.
Program studiów został tak opracowany, aby zarówno osoby posiadające pewną wiedzę na temat działalności gastronomicznej, jak i nowicjuszy w branży przygotować do profesjonalnego wykonywania funkcji menedżerskich dla podniesienia efektywności funkcjonowania zarządzanych placówek.
Oferujemy 200 godzin zajęć dydaktycznych z przedmiotów:
- analiza rynku usług gastronomicznych,
- marketing,
- wybór i organizacja działalności nowej placówki gastronomicznej,
- zarządzanie operacyjne,
- zarządzanie jakością,
- wyposażenie i projektowanie zakładów gastronomicznych,
- urzędowa kontrola żywności,
- programy komputerowe w zarządzaniu placówką gastronomiczną,
- nowoczesna technologia gastronomiczna,
- podstawy żywienia i dietetyka.
Od 2010 roku w programie studiów oferujemy praktyczną naukę zarządzania przy wykorzystaniu gry strategicznej: Restaurant and Consumer service management.
Kolejna (VIII) edycja studiów rozpocznie się w styczniu 2011 roku (rekrutacja od 1 czerwca do 30 listopada 2010 roku). Zjazdy (sobotnio - niedzielne) odbywają się co 2 - 3 tygodnie. Zajęcia realizowane są w nowoczesnych salach budynku Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159 C.
Cena studiów 4 500 zł (płatne w ratach).
Szczegółowe informacje:
Informacje i zapisy na kursy:
Informacje i zapisy na studia:
Iwona Kowalczuk
tel: (022) 593 72 35
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.