Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Akademia Gastrony
Kursy szkoleniowe i Studia podyplomowe dla gastronomii


Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego

zaprasza na


Kursy szkoleniowe i Studia  podyplomowe dla branży gastronomicznej

 

Rynek  gastronomiczny w Polsce rozwija się bardzo dynamicznie, czego efektem jest jego  wzrastająca  konkurencyjność. Aby na nim istnieć, przetrwać i rozwijać się, nieodzowne jest coraz bardziej profesjonalne podejście do zarządzania działalnością gastronomiczną.

Kadra kierownicza zakładów gastronomicznych, mimo ogromnych umiejętności praktycznych i zaangażowania, nie  jest w stanie na bieżąco uzupełniać swojej wiedzy na temat marketingu, zarządzania, kontrolingu, organizacji zaopatrzenia i towaroznawstwa, technologii gastronomicznej i obsługi klienta, a także   wielu  innych zagadnień, co może wpływać negatywnie na poziom usługi i zyskowność zakładu. 
Z tego względu SGGW, we współpracy z praktykami gastronomii oraz własną kadrą naukową, podjęła inicjatywę organizacji   

Kursów Szkoleniowych:                                                            

  •   Profesjonalne zarządzanie w gastronomii                  
  •   Obsługa klienta w gastronomii

Studiów Podyplomowych:                                                           

  •   Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii

 

Kurs szkoleniowy:

Profesjonalne zarządzanie w gastronomii to propozycja edukacyjna przeznaczona dla wszystkich, którzy rozpoczynają swoją przygodę  z gastronomią oraz praktyków, pragnących zwiększyć efektywność i zyskowność swojej działalności.

Zajęcia z profesjonalistami, a także wymiana doświadczeń z innymi słuchaczami kursu są doskonałą okazją do weryfikacji własnych spostrzeżeń i opinii oraz uzyskania wskazówek prowadzących do podniesienia skuteczności i efektywności  zarządzania i w efekcie zwiększenia rentowności prowadzonej działalności.

Oferujemy 80 godz. zajęć  dydaktycznych z  przedmiotów:
  • marketing w gastronomii,
  • zarządzanie operacyjne,
  • zarządzanie jakością,
  • wyposażenie i projektowanie zakładów gastronomicznych,
  • urzędowa kontrola żywności,
  • programy komputerowe w zarządzaniu placówką gastronomiczną.
Najbliższy Kurs rozpoczyna się w marcu 2010 roku i trwa do lipca 2010 roku (rekrutacja już się rozpoczęła i będzie trwała do 5 marca 2010 roku).
Zjazdy (sobotnio - niedzielne) odbywają się co miesiąc. Zajęcia realizowane są w nowoczesnych salach budynku Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159 C.
Cena kursu 1 950 zł (płatne w 2 ratach).

Kurs szkoleniowy:

Obsługa klienta w gastronomii to propozycja skierowana zarówno do pracowników lokali gastronomicznych bezpośrednio zajmujących się obsługą gości, jak i managerów nadzorujących ich pracę, a także wszystkich osób, które  chcą zdobyć lub poszerzyć swą wiedzę na ten kluczowy dla funkcjonowania placówek gastronomicznych.

Program kursu  został tak opracowany, aby z jednej strony dostarczyć jego uczestnikom informacji teoretycznych na temat uregulowań prawnych w zakresie obsługi konsumenta, zasad komunikacji interpersonalnej, zmian w zachowaniach konsumentów i ich konsekwencji rynkowych, zaś z drugiej  strony zapoznać słuchaczy z praktycznymi aspektami obsługi gości, takimi jak  zasady obsługi kelnerskiej  i organizacji przyjęć, sposoby postępowania w sytuacjach  konfliktowych, a także nawiązywanie, kształtowanie i utrzymywania relacji z klientami, ze szczególnym uwzględnieniem klientów biznesowych.

Oferujemy 50 godzin zajęć dydaktycznych z przedmiotów:

  • podstawy prawne obsługi konsumenta,
  • nowe trendy w zachowaniach konsumentów,
  • zasady obsługi kelnerskiej i organizacji przyjęć,
  • budowanie relacji z klientem w gastronomii,
  • podstawy komunikacji interpersonalnej.
Najbliższy Kurs  rozpoczyna się w maju 2010 roku i trwa do lipca 2010 roku (rekrutacja od 1 marca do 30 kwietnia 2010 roku).
Zjazdy (sobotnio - niedzielne) odbywają się co 2 tygodnie. Zajęcia realizowane są w nowoczesnych salach budynku Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159 C.
Cena kursu 1 450 zł (płatne w 2 ratach).


Oferta dydaktyczna Studiów podyplomowych:

Nowoczesna Organizacja i Zarządzanie w Gastronomii skierowana jest do osób z wyższym wykształceniem, które bądź już pracują w sektorze gastronomicznym, bądź zamierzają  podjąć tego typu działalność.                                                                                       

Program studiów został tak opracowany, aby zarówno osoby posiadające pewną wiedzę na temat działalności gastronomicznej, jak i nowicjuszy w branży przygotować do profesjonalnego wykonywania funkcji menedżerskich dla podniesienia efektywności funkcjonowania zarządzanych placówek. 

Oferujemy 200 godzin zajęć dydaktycznych z  przedmiotów:
  • analiza rynku usług gastronomicznych,
  • marketing,
  • wybór i organizacja działalności nowej placówki gastronomicznej,
  • zarządzanie operacyjne,
  • zarządzanie jakością,
  • wyposażenie i projektowanie zakładów gastronomicznych,
  • urzędowa kontrola żywności,
  • programy komputerowe w zarządzaniu placówką gastronomiczną,
  • nowoczesna technologia gastronomiczna,
  • podstawy żywienia i dietetyka.

Od 2010 roku w programie studiów  oferujemy  praktyczną naukę zarządzania przy wykorzystaniu  gry strategicznej: Restaurant and Consumer  service management.

Kolejna (VIII) edycja studiów rozpocznie się w styczniu 2011 roku (rekrutacja od 1 czerwca do 30 listopada 2010 roku). Zjazdy (sobotnio - niedzielne) odbywają się co 2 - 3 tygodnie. Zajęcia realizowane są w nowoczesnych salach budynku Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159 C.
Cena studiów 4 500 zł (płatne w ratach).
 
 

Szczegółowe informacje:
   
Informacje i zapisy na kursy:
Jan Marek Mołoniewicz
tel: 0 698 894 474
e-mail:  janmoloniewicz@wp.pl

Informacje i zapisy na studia:
Iwona Kowalczuk
tel: (022) 593 72 35
tel kom: 0 602 121 213
e-mail:  iwona_kowalczuk@sggw.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000