Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Akademia Gastrony
Człowiek – najlepsza inwestycja


21 maja 2010r. w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach miało miejsce spotkanie podsumowujące projektu „Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej”, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Spotkanie to było uwieńczeniem rocznej pracy całego szeregu osób zaangażowanych w powodzenie projektu,  zaczynając od opiekunów stażów, ekspertów sztuki kulinarnej i pedagogiki, kończąc na osobach działających w Fundacji „Nowe Media”, Akademii Kurta Schellera oraz Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie.  Jednakże, głównymi i najważniejszymi bohaterami tej kończącej się już przygody byli bez wątpienia nasi nauczyciele - Beneficjenci.


Ponadto obecnością swoją zaszczycili nas: Małgorzata Bogdanowicz-Bartnikowska - Warmińsko-Mazurski Kurator Oświaty; Grażyna Przasnyska - Warmińsko-Mazurski Wicekurator Oświaty; Henryk Rybacki - Dyrektor Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petofi, Małgorzata Świech-Twarowska – Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie, Katarzyna Samoszuk: Wicedyrektor ds. Młodocianych Pracowników z Zespołu Szkół w Lubawie, jak również: ekspert zewnętrzny – mistrz kuchni greckiej Theofilos Vafidis, prof. UWM Henryk Mizerek, oraz prezes zarządu Fundacji „Nowe Media” – Maciej Witkowski wraz z koordynatorem merytorycznym Krzysztofem Lendzionem.

Na zdjęciu, od lewej (górny rząd): Maciej Witkowski, Henryk Mizerek, Katarzyna Samoszuk, (środkowy rząd): Henryk Rybacki, Krzysztof Lendzion, Theofilos Vafidis, Kurt Scheller; (dolny rząd): Małgorzata Świech-Twarowska, Małgorzata Bogdanowicz-Bartnikowska, Grażyna PrzasnyskaNa zdjęciu od lewej: Kurt Scheller, Grzegorz Ciosek, Małgorzata Marciniec, Jolanta Urbanek, Marta Perfikowska, Maja Kurdziel

Spotkanie otworzył uroczysty lunch, wcześniej przygotowany przez Kurta Schellera i siedmiu wybranych Beneficjentów, którzy skrzętnie angażowali się w pracę zespołową w kuchni, dając znakomity przykład na to, iż odpowiednia wiedza i doświadczenie sprawiają, że przygotowanie lunchu dla 60 osób jest po prostu „łatwizną”.

Po znakomitym lunchu nastąpiło uroczyste wręczenie prestiżowych certyfikatów, poprzedzone przemówieniami na temat projektu oraz jego efektywności. Zebrani goście, jednogłośnie stwierdzili, iż więcej podobnych projektu winno być organizowanych w Polsce dla nauczycieli zawodu kucharz i pokrewnych.

Kurt Scheller w otoczeniu Beneficjentów, którzy przez ostatni rok uczyli się od swojego mistrza profesjonalnej sztuki kulinarnej.
Warmińsko-Mazurski Kurator Oświaty dodała, iż poprzez bezpośredni kontakt z mistrzami sztuki kulinarnej nauczyciele mieli okazję zdobyć profesjonalną wiedzę praktyczną i umiejętności z zakresu sztuki kulinarnej, pozostając jednocześnie zmotywowanymi do dalszego rozwoju i regularnego podnoszenia kwalifikacji.

Po ceremonii wręczenia certyfikatów nastąpiła część medialna oraz czas na refleksje , wspomnienia oraz wzruszenia. Beneficjenci ze łzą w oku żegnali się z Kurtem Schellerem, dopytując się o nową edycję projektu ENSK.

Beneficjenci z niecierpliwością czekają na wyczytanie swojego nazwiska podczas ceremonii wręczenia certyfikatów.

Zespół zarządzający projekt uznał imprezę kończącą za sukces. Znaczący udział w organizacji spotkania miał również personel hotelu Anders, za co serdecznie dziękujemy.

Beneficjenci z niecierpliwością czekają na wyczytanie swojego nazwiska podczas ceremonii wręczenia certyfikatów.Uroczyste wręczenie certyfikatów, na zdjęciu od lewej: Kurt Scheller, Anna Chodorowska oraz Krzysztof Lendzion.
Projekt prowadzi partnerstwo w składzie: Fundacja na Rzecz Budowy Społeczeństwa Opartego na Wiedzy „Nowe Media”, Kurt Scheller Academy sp. z o.o. oraz Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytetu III Wysoka jakość systemu oświaty, Działanie 3.4 Otwartość systemu edukacji w kontekście uczenia się przez całe życie.
Projekt realizowany jest w ramach umowy podpisanej z Ministerstwem Edukacji Narodowej.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000