Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
24.04.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Akademia Gastrony
Zjazd II Grupy w Kurt Scheller Academy


W dniach 15 - 16 lutego 2010 roku, w Akademii Kurta Schellera w Warszawie, miały miejsce kolejne spotkania mistrza Kurta Schellera z grupą nauczycieli przedmiotów zawodowych zawodu kucharz i pokrewnych, prowadzących praktyczne zajęcia w szkołach ponadgimnazjalnych. Ów zjazd jest kolejnym etapem (Zadanie 6.) realizacji projektu „Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej”, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Spotkanie to uznaliśmy za kolejny sukces projektu ENSK, z uwagi na doskonałe przygotowanie się uczestników do prezentacji . Beneficjenci zaprezentowali wyborne dania, których nauczyli się od mistrzów sztuki kulinarnej w najlepszych restauracjach i w hotelach na terenie Polski.

Podczas przyrządzania prezentacji, jednej po drugiej, a było ich 14 (liczba ta jest równoznaczna z ilością BO na zjeździe), w powietrzu unosiły się zapachy wspaniałych potraw. Beneficjenci wspominali czasy stażu i wymieniali się między sobą doświadczeniami. Wspomnienia te posłużyły również do badania FGI przeprowadzonego przez ekspertów z Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego.
Testy teoretyczne i praktyczne podtrzymywały dodatkowo uczucie napięcia uczestników, których bacznie obserwował i ostatecznie oceniał Mistrz Kurt Scheller.
Fot. Grupa II uczestniczek projektu „Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej” wraz ekspertem kulinarnym Kurtem Schellerem i koordynatorem merytorycznym dr Krzysztofem LendzionemFot. Potrawa „Paillard z indyka z pomidorami, mozarellą i pesto” efekt prezentacji dydaktycznej wykonanej przez jedną z uczestniczek projektu w czasie spotkania w Akademii Kurta Schellera
Po wyczerpującym  egzaminowaniu, dla odpreżenia, uczestnicy mieli doskonałą okazję przygotować lunch z Kurtem Schellerem, który po mistrzowsku dyrygował pracą ludzi i maszyn, wywołując przy tym niemały zachwyt beneficjentów, wzdychających, że Mistrz jest w istocie wielki.
 
Pod koniec zjazdu, przy owalnym stole, zebrani beneficjenci przysłuchiwali się cennym uwagom Mistrza Kurta Schellera, który przypominał o zasadach panujących w kuchni:
  • Zdenerwowanie to pierwszy krok do sukcesu
  • Nauczyciele są mistrzami dla swoich uczniów, biada im zatem, jeśli będą kontynuować nieprawidłowe praktyki  w sztuce kulinarnej
  • Każdy nauczyciel i nauczycielka winni stosować zasadę samokształcenia i samorealizacji, aby w przyszłości mogli reprezentować profesjonalizm na miarę mistrza.
Fot. Cenne uwagi Mistrza Kurta Schellera Fot. Uczestnicy projektu z zestawem zadań diagnozującym wiedzę teoretyczną
Projekt prowadzi partnerstwo w składzie: Fundacja na Rzecz Budowy Społeczeństwa Opartego na Wiedzy „Nowe Media”, Kurt Scheller Academy sp. z o.o. oraz Uniwersytet Warmińsko - Mazurski w Olsztynie w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytetu III Wysoka jakość systemu oświaty, Działanie 3.4 Otwartość systemu edukacji w kontekście uczenia się przez całe życie.
Projekt realizowany jest w ramach umowy podpisanej z Ministerstwem Edukacji Narodowej.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000