Miło nam poinformować, że 7 czerwca 2007 r. w Hotelu Farmona w Krakowie odbyło się wielkie otwarcie
Akademii Kuchni Molekularnej Jeana Bos!
Wszystkich zainteresowanych zapraszamy w każdy ostatni tydzień miesiąca (w zależności od ilości uczestników termin kursu może ulec zmianie).
Przewidywany czas trwania kursu – 3 dni.
Program szkolenia:
1. Śniadanie
2. Część teoretyczna:
- przedstawienie historii i technik kuchni molekularnej
- omawianie receptur molekularnych
3. Przerwa
4. Pokaz różnych technik gotowania metodą molekularną:
- sferyczne ravioli
- różne rodzaje kawioru
- molekularny sposób wędzenia
- vacuum
- pianki (espuma)
- smażenie w wodzie
- gotowanie w azocie
- inne
- degustacja potraw z kręgu kuchni molekularnej
5. Część praktyczna:
- możliwość eksperymentowania przez każdego uczestnika
- degustacja potraw przygotowanych przez uczestników
- Obiadokolacja
Wszelkie pytania proszę kierować na adres e – mail:jeenbos@o2.pl lub pod numerem telefonu 501 354 515.
Zobaczcie Państwo : |
|
|
|
Informację przesłał – Jean Bos
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|