Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
06.05.2024
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności



Wydawnictwo Naukowe PTTŻ

31-425 Kraków, al. 29 Listopada 46






REDAKCJA:




Redaktor naczelny:

prof. dr hab. Tadeusz Sikora

ul. Rakowicka 27, 31-510 Kraków

tel./fax (012) 293 50 54

e-mail: etsikora@cyf-kr.edu.pl



Sekretarz redakcji:

dr Ewa Ślawska

al. 29 Listopada 46, 31-425 Kraków

tel. (012) 411 91 44 w. 476

e-mail: ewaslawska@wp.pl



Redaktorzy:

prof. dr hab. Bohdan Achremowicz

dr inż. Anna Bala-Piasek

prof. dr hab. Mieczysław Pałasiński

dr Teresa Woźniakiewicz



Wydawnictwo Naukowe PTTŻ jest wydawcą kwartalnika naukowego ŻYWNOŚĆ. Nauka. Technologia. Jakość, sygnowanego numerem ISSN 1425–6959.



W czasopiśmie publikowane są prace oryginalne – badawcze, monograficzne i przeglądowe z zakresu szeroko rozumianej nauki o żywności (chemii, technologii, mikrobiologii, towaroznawstwa i analizy sensorycznej) oraz nauki o żywieniu.



W kwartalniku prowadzone są stałe działy, takie jak: Problematyka żywnościowa w ustawodawstwie krajowym, nowe książki, biuletyn informacyjny Technolog Żywności i od niedawna – Współczesny leksykon wiedzy o żywności oraz Flair – Flow Europe IV, w którym zamieszczane są informacje i sprawozdania z badań naukowych,  z dziedziny nauk o żywności i żywieniu, koordynowanych przez Unię Europejską w ramach tego programu.



W ciągu roku wydawane są dodatkowo 2–3 suplementy, zawierające prezentowane podczas ogólnopolskich i międzynarodowych konferencji naukowych. Każdy suplement stanowi odrębną całość, ograniczoną tematyką danej konferencji.



Wszystkie artykuły zamieszczone zarówno w ŻYWNOŚCI, jak i w suplementach są recenzowane.



Kwartalnik dostępny jest tylko w prenumeracie. Zamówienie może obejmować dowolny czas, tzn. dotyczyć dowolnej liczby kolejnych zeszytów czasopisma.



Wydawnictwo Naukowe PTTŻ prowadzi serię wydawniczą Monografie.



Działalność uzupełniająca: redagowanie i wydawanie materiałów konferencyjnych.

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000