Deser – apetyczna, słodka przekąska, często ukoronowanie wytwornego obiadu lub kolacji jest artystyczną oraz smakową kropką nad "i" postawioną przez szefa kuchni. W jego przygotowanie trzeba włożyć kunszt cukierniczy i dozę wyobraźni często równą daniu głównemu. Ale czym byłyby desery, lody, sorbety, ciasta, sałatki owocowe, budynie, czy musy bez sosu? Śpiesząc z pomocą profesjonalistom Nestlé Foodservices wprowadza do swojej oferty dwa nowe produkty, które nadadzą finezji deserowym kompozycjom:
Sos truskawkowy – najwyższej jakości produkt na bazie truskawkowego puree stanowi idealne podkreślenie słodkich przysmaków.
Sos czekoladowy – intensywnie czekoladowy gęsty sos, znakomity do przygotowywania wyszukanych dekoracji. Oba sosy sprzedawane są w opakowaniach 1000 g.
Te dwa najbardziej ulubione przez Polaków smaki sosów zamknięte są w ergonomicznej, poręcznej i nowocześnie wyglądającej butelce. Szczelne zamknięcie gwarantuje zachowanie higieny a dozownik ułatwia tworzenie fantazyjnych dekoracji. Korek stanowi stabilną podstawę pozwalając na stawianie odwróconej butelki. Dzięki temu nie zmarnuje się nawet ostatnia kropla ulubionego sosu. Specjalnie zaprojektowana butelka pozwala na bieżące sprawdzanie zawartości opakowania przez okienko w opakowaniu.
Nestlé FoodServices oferuje swoim partnerom nie tylko szeroką gamę produktów wysokiej jakości, ale również kompleksowy serwis i pełne doradztwo z zakresu ich wykorzystania. Nasi doradcy kulinarni chętnie spotkają się z Tobą by wymienić doświadczenia i zaproponować ciekawe przepisy i rozwiązania dla Twojej kuchni. |