Zarząd Stowarzyszenia Kucharzy Polskich oraz Firma QimiQ
zapraszają na jednodniowe (bezpłatne) warsztaty pt:
Światło w słodkiej i pikantnej kuchni
Zapraszamy na warsztaty gotowania z produktem QimiQ, dzięki któremu w szybki sposób uzyskujemy stabilizację. Co ważne QimiQ jest produktem naturalnym i daje nam sukces we wszystkich obszarach gotowania z pełnym smakiem!
Trenerzy prowadzący warsztaty
Mariusz Gachewicz i
Zbigniew Siwak pokażą kilka możliwości wykorzystania produktu i urządzeń dostępnych na kuchni, a wszystko po to, by zaoszczędzić czas pracy oraz ilość produktów używanych do przygotowania dań. Powiemy także o możliwości wydłużenia okresu prezentacji przygotowanych dań np. podczas kilku godzinnych Bankietów i Lunchów. Będzie więc przede wszystkim praktyka plus trochę teorii!
Termin i Miejsce Szkolenia
19 września 2011
Pomorska Akademia Kulinarna
Al. Grunwaldzka 131 A
80-244 Gdańsk Wrzeszcz
W programie Szkolenia:
Godz. 1000 – Rozpoczęcie warsztatów
- Przedstawienie prowadzących i omówienie Planu Szkolenia
(Podczas warsztatów wykorzystamy następujący sprzęt kuchenny tj Cyrkulator, Piec Konwekcyjno - Parowy, Pakowaczka próżniowa, Syfony iSi, Kitchen- Aid , Bilkser, Melakser)
Godz. 1015 - 1115
- Kremowy Dressing – korzyści łączenia się z tłuszczami, kwasami, alkoholem
- Pasta z tuńczyka w oliwie
- Mizeria (możliwość głębokiego mrożenia
Godz. 1115 - 1125 – Przerwa kawowa
Godz. 1125 - 1300
- Sałatka Colesław (omówienie produkcji sałatek i surówek)
- Zupa kremowa z warzyw – Volute
- Słodkie ziemniaki (przepis na iSi) Nowość
- Kremowy chrzan (przepis na iSi) Nowość
- Szpinak na różne sposoby (przepis na iSi) Nowość
Godz. 1300 - 1345 – Przerwa na lunch
Godz. 1345 - 1645
- Semifedo (owocowe lub kawowe
- Ciepły mus czekoladowy (przepis na iSi) – z syfonu
- Mus z mrożonych owoców (malina lub truskawka
- Placek Quiche z szynka, pomidorami mozzarellą Nowość
- Teryna (różne rodzaje) w 15 min Nowość
- Masła smakowe (inne niż tradycyjnie)
Godz. 1645
- Podsumowanie Szkolenia – wzajemne spostrzeżenia i uwagi
- Zakończenie Szkolenia i Wręczenie Certyfikatów Pomorskiej Akademii Kulinarnej
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.