Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Akademia Gastrony
Światło w słodkiej i pikantnej kuchni – szkolenie


Zarząd Stowarzyszenia Kucharzy Polskich oraz Firma QimiQ

zapraszają na jednodniowe (bezpłatne) warsztaty pt:

Światło w słodkiej i pikantnej kuchni

           

Zapraszamy na warsztaty gotowania z  produktem QimiQ, dzięki któremu w szybki sposób uzyskujemy stabilizację. Co ważne QimiQ jest produktem naturalnym i daje nam sukces we wszystkich obszarach gotowania z pełnym smakiem!
 
Trenerzy prowadzący warsztaty Mariusz Gachewicz i Zbigniew Siwak pokażą kilka możliwości wykorzystania produktu i urządzeń dostępnych na kuchni, a wszystko po to, by zaoszczędzić czas pracy oraz ilość produktów używanych do przygotowania dań. Powiemy także o możliwości wydłużenia okresu prezentacji przygotowanych dań np. podczas kilku godzinnych Bankietów i Lunchów. Będzie więc przede wszystkim praktyka plus trochę teorii!

Termin i Miejsce Szkolenia
19 września 2011

Pomorska Akademia Kulinarna
Al. Grunwaldzka 131 A
80-244 Gdańsk Wrzeszcz
 
W programie Szkolenia:
 
Godz. 1000 – Rozpoczęcie warsztatów 
  • Przedstawienie prowadzących i omówienie Planu Szkolenia
    (Podczas warsztatów wykorzystamy następujący sprzęt kuchenny tj Cyrkulator, Piec Konwekcyjno -  Parowy, Pakowaczka próżniowa, Syfony iSi,  Kitchen- Aid , Bilkser, Melakser)

Godz. 1015 - 1115
  • Kremowy Dressing – korzyści łączenia się z tłuszczami, kwasami, alkoholem
  • Pasta z tuńczyka w oliwie
  • Mizeria (możliwość głębokiego mrożenia
  • Pieczone ciasto serowe

Godz. 1115 - 1125
– Przerwa kawowa


Godz. 1125 - 1300  
  • Sałatka Colesław (omówienie produkcji sałatek i surówek)
  • Zupa kremowa z warzyw – Volute
  • Pasta (carbonare)
  • Słodkie ziemniaki (przepis na iSi) Nowość
  • Kremowy chrzan (przepis na iSi) Nowość
  • Szpinak na różne sposoby  (przepis na iSi) Nowość

Godz. 1300 - 1345 – Przerwa na lunch


Godz. 1345 - 1645

  • Semifedo (owocowe lub kawowe
  • Ciepły mus czekoladowy (przepis na iSi) – z syfonu
  • Pana Cotta w 5 min
  • Mus z mrożonych owoców (malina lub truskawka
  • Placek Quiche z szynka, pomidorami mozzarellą Nowość
  • Teryna (różne rodzaje) w 15 min Nowość
  • Masła smakowe (inne niż tradycyjnie)

Godz. 1645
  • Podsumowanie Szkolenia – wzajemne spostrzeżenia i uwagi
  • Zakończenie Szkolenia i Wręczenie Certyfikatów Pomorskiej Akademii Kulinarnej 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000