| |
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
zaprasza na
Rynek gastronomiczny w Polsce rozwija się bardzo dynamicznie. Aby na nim zaistnieć, przetrwać i rozwijać się, nieodzowne jest coraz bardziej profesjonalne podejście do zarządzania działalnością gastronomiczną.
Łącząc doświadczenia praktyków rynku gastronomicznego oraz wiedzę kadry wykładowców SGGW opracowaliśmy program dydaktyczny:
Studiów Podyplomowych:
- Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii oraz
Kursów Szkoleniowych:
- Profesjonalne zarządzanie w gastronomii,
- Obsługa klienta w gastronomii.
Naszą ofertę edukacyjną kierujemy do:
- właścicieli i kierowników lokali gastronomicznych, chcących rozwinąć własne umiejętności managerskie;
- pracowników placówek gastronomicznych, którym zależy na podniesieniu swoich kwalifikacji zawodowych i zwiększeniu konkurencyjności na rynku pracy,
- nowicjuszy w branży, chcących związać swą przyszłość zawodową z gastronomią.
Gwarantujemy:
- wszechstronny i ciekawy program dydaktyczny,
- profesjonalną i doświadczoną kadrę wykładowców,
- bezpłatne materiały szkoleniowe,
- miłą i kreatywną atmosferę studiów i szkoleń.
Oferta dydaktyczna Studiów podyplomowych: Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii skierowana jest do osób z wyższym wykształceniem, które bądź już pracują w sektorze gastronomicznym, bądź zamierzają podjąć tego typu działalność.
Program studiów został tak opracowany, aby zarówno osoby posiadające pewną wiedzę na temat działalności gastronomicznej, jak i nowicjuszy w branży przygotować do profesjonalnego wykonywania funkcji menedżerskich dla podniesienia efektywności funkcjonowania zarządzanych placówek.
W trakcie studiów słuchacze mają możliwość uzyskania kompleksowej wiedzy na temat uwarunkowań działania rynkowego w branży gastronomicznej, zarządzania operacyjnego w placówkach gastronomicznych, marketingu, zarządzania jakością, wyposażenia i projektowania placówek gastronomicznych, a także w zakresie wielu innych dziedzin, których zgłębienie istotnie ułatwia zarządzanie lokalem gastronomicznym.
Unikatową ofertą studiów jest wykorzystanie w programie dydaktycznym gry symulacyjne Restaurant & Consumer Service Management, dzięki której w praktyce zapoznają się z procesami zachodzącymi w przedsiębiorstwie gastronomicznym, ich finansowaniem i konsekwencjami.
Kurs szkoleniowy: Profesjonalne zarządzanie w gastronomii to propozycja edukacyjna przeznaczona zarówno dla praktyków, pragnących zwiększyć efektywność swojej działalności i uczynić ją bardziej zyskowną, jak i wszystkich osób, które rozpoczynają swoją przygodę z gastronomią.
W programie kursu przewidziano przedmioty zbliżone do tych, które realizowane są podczas studiów podyplomowych (zarządzanie operacyjne, zarządzanie jakością, wyposażenie i projektowanie placówek gastronomicznych, marketing), ale większy nacisk położony został na praktyczny wymiar edukacji.
Zajęcia z profesjonalistami, a także wymiana doświadczeń z innymi słuchaczami są dla osób uczestniczących w kursie doskonałą okazją do weryfikacji własnych doświadczeń, spostrzeżeń i opinii oraz uzyskania wskazówek prowadzących do podniesienia skuteczności zarządzania i w efekcie zwiększenia rentowności prowadzonej działalności.
Terminy kursów:
marzec - lipiec 2011
październik 2011 - luty 2012
Szczegółowe informacje:
http://akademiagastronomiczna.sggw.pl/
Iwona Kowalczuk
tel: (22) 593 71 35
tel: 602 121 213
email: iwona_kowalczuk@sggw.pl
Jan Mołoniewicz
tel. 698 894 474
email: janmoloniewicz@wp.pl
Kurs szkoleniowy: Obsługa klienta w gastronomii (Profesjonalne Zarządzanie relacjami z klientem) to propozycja skierowana zarówno do pracowników lokali gastronomicznych bezpośrednio zajmujących się obsługą gości, jak i managerów nadzorujących ich pracę, a także wszystkich osób, które chcą zdobyć lub poszerzyć swą wiedzę na ten kluczowy dla funkcjonowania placówek gastronomicznych.
Program kursu został tak opracowany, aby z jednej strony dostarczyć jego uczestnikom informacji teoretycznych na temat uregulowań prawnych w zakresie obsługi konsumenta, zasad komunikacji interpersonalnej, zmian w zachowaniach konsumentów i ich konsekwencji rynkowych, zaś z drugiej strony zapoznać słuchaczy z praktycznymi aspektami obsługi gości, takimi jak zasady obsługi kelnerskiej i organizacji przyjęć, sposoby postępowania w sytuacjach konfliktowych, a także nawiązywanie, kształtowanie i utrzymywania relacji z klientami, ze szczególnym uwzględnieniem klientów biznesowych.
Terminy kursów:
maj - lipiec 2011
październik 2011 - grudzień 2011
Szczegółowe informacje:
http://akademiagastronomiczna.sggw.pl/
Iwona Kowalczuk
tel: (22) 593 71 35
tel: 602 121 213
email: iwona_kowalczuk@sggw.pl Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|