Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Akademia Gastrony
Program doskonalenia zawodowego dla nauczycieli kształcących na potrzeby sektorów: turystyki hotelarstwa i gastronomi


Wyższa Szkoła Kultury Fizycznej i Turystyki im. Haliny Konopackiej we współpracy z Wyższą Szkołą Organizacji Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie rozpoczęła 1 stycznia br. realizację projektu pt.: „Akademia Dobrych Praktyk. Program doskonalenia zawodowego w przedsiębiorstwach dla nauczycieli kształcenia zawodowego w sektorze turystyki, hotelarstwa i gastronomii” współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Projekt ma na celu:
 
1.    Wzmocnienie potencjału nauczycieli/ek praktycznej nauki zawodu w zakresie:
  • Wiedzy na temat nowych trendów, także organizacyjnych oraz ICT w sektorze turystyki hotelarstwa i gastronomii;
  • Wiedzy i umiejętności praktycznych związanych z funkcjonowaniem i stosowaniem nowych rozwiązań technologicznych i organizacyjnych w przedsiębiorstwach w ww. sektorach.
2.    Wypracowanie nowych rozwiązań organizacyjnych w zakresie doskonalenia nauczycieli przedmiotów zawodowych we współpracy z pracodawcami.

3.    Zwiększenie świadomości ww. grupy na temat stereotypów i barier prowadzących do dyskryminacji ze względu na płeć, niepełnosprawność czy pochodzenie w aspekcie funkcjonowania w środowisku pracy w zawodzie nauczyciela.

Cele projektu zrealizowane będą m.in. poprzez:
  • udział nauczycieli zakwalifikowanych do programu w dwóch dwudniowych spotkaniach warsztatowych(każdy po 15 godzin)
I warsztat: 18-19.06.2011 r.
 
Pt. "Nowe trendy rozwoju turystyki – nowoczesne metody organizacji i usług turystycznych z wykorzystaniem nowoczesnych narzędzi ITC
 
II warsztat: 02-03.07.2011 r.
 
Pt. „Efektywne zarządzanie w gastronomii i hotelarstwie – nowoczesne rozwiązania techniczno-technologiczne i organizacyjne”
 
  • odbycie przez nauczyciele zakwalifikowanych do programu dwutygodniowej praktyki w jednym z współpracujących przy projekcie przedsiębiorstw z sektora turystyki hotelarstwa i gastronomi (80 godzin)
   
Terminy praktyk (jeden do wyboru): 01-13.08. 2011 r.
    05-16.09. 2011 r.

 
UWAGA NAUCZYCIELE!

Udział w Programie Akademia Dobrych Praktyk jest dla Państwa bezpłatny. Koszty noclegów, realizowanych w hotelu trzygwiazdkowym, oraz wyżywienia w trakcie warsztatów i praktyk przewidziane są w budżecie projektu. Organizatorzy pokrywają również część wydatków poniesionych przez Państwa w związku z dotarciem na warsztaty i praktyki a projekt przewiduje także wyposażenie uczestników w materiały szkoleniowe.


REKRUTACJA

Do programy zostanie zakwalifikowanych 40 nauczycieli/ek zawodów praktycznych. Rekrutacja ma charakter otwarty i będzie odbywać się osobno wśród kobiet i mężczyzn. Na podstawie dokumentów z zakładu pracy (wykaz poniżej) i ankiety rekrutacyjnej utworzona zostanie lista rankingowa nauczycieli chętnych do wzięcia udziału w projekcie. Punkty przyznawane będą w oparciu o następujące kryteria:
1.    Zatrudnienie w szkole, w której uczniowie uzyskują wyniki w egzaminach zewnętrznych/zawodowych:
  • Powyżej średniej wojewódzkiej- 3pkt
  • Poniżej średniej wojewódzkiej-6pkt
2.    Udział w różnych formach podnoszenia kompetencji w ostatnich trzech latach (kursy/szkolenia/warsztaty)
  • poniżej 3 świadectw ukończenia - 10pkt
  • 3-5 – 7pkt
  • Powyżej 5 – 4pkt
Dokumenty niezbędne przy rekrutacji do programu Akademia Dobrych Praktyk:
  • Wypełniona ankieta rekrutacyjna.
  • Zaświadczenie z miejsca pracy o zatrudnieniu określające czy uczniowie z tej placówki uzyskują wyniki w egzaminach zewnętrznych/państwowych powyżej czy poniżej średniej wojewódzkiej.
  • Potwierdzenie dyrektora placówki oparte o akta osobowe nauczyciela dotyczące udziału respondenta w różnych formach podnoszenia kompetencji zawodowych w ostatnich trzech latach, uwzględniające wszystkie ukończone: kursy, szkolenia warsztaty.
Czekamy na Państwa zgłoszenia do końca maja bieżącego roku.
Prosimy o przesłanie dokumentów:
  • pocztą elektroniczną na adres email: zapisy.akademia@wskfit.pl lub faxem pod numer: 227587996.
  • oryginały pocztą na adres: Wyższa Szkoła Kultury Fizycznej i Turystyki im. Haliny Konopackiej ul. Staszica 1 kod: 05-800 Pruszków z dopiskiem Akademia Dobrych Praktyk.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000